
Škvarková pomazánka s vajíčkem
Škvarková pomazánka u nás patří k těm nejpopulárnějším pomazánkám vůbec. Je jemná, krásně voní a chutná skvěle jen tak natřená na chlebu, ale také třeba na chlebíčkách. Dá se připravit na několik způsobů, náš nejoblíbenější recept je právě ten kde se do pomazánky přidává, okrem jiného aj vařené vajíčko.

Nerezové háky a jejich využití
Řeznické háky jsou nepostradatelným nástrojem v potravinářském průmyslu, především mají své využití v řeznictví při zpracování masa. Využívají se při manipulaci s masem, jeho přesun, věšení či transport, čímž výrazně usnadňují práci a zároveň splňují hygienické požadavky. Rozlišujeme několik druhů háků podle jejich využití.

Nejuniverzálnější nůž do kuchyně Oskard NK038
Kuchyňský nůž Oskard NK 038 je ideální volbou pro každou domácnost, kde je kladen důraz na kvalitu, funkčnost a pohodlí při přípravě jídel. Tento univerzální nůž s 11 cm dlouhou pilkovitou čepelí je navržen tak, aby splňoval požadavky na efektivní a precizní krájení různých potravin, včetně pečiva. Je vyroben z vysoce kvalitní chrom-molybdenové oceli, která zajišťuje optimální tvrdost a dlouhou životnost, nůž Oskard NK 038 je ideálním nástrojem pro každodenní použití.

Vakuové balení potravin a jeho výhody
Vakuování je jednoduchým a časově nenáročným procesem, který pomáhá uchovávat jídlo čerstvé a předchází nadměrnému plýtvání potravy. Je vítaným způsobem skladování přebytečných potravin, které nestíháte včas spotřebovat, protože takto zůstává jídlo až pětinásobně déle čerstvé, přičemž se zachovává jeho původní vůně, barva či chuť. Vakuové balení se využívá jak v domácnostech, tak v potravinářském průmyslu, ale své využití našel i v jiných odvětvích.

Štědrý den po slovensky
Vánoce patří mezi nejoblíbenější svátky v roce. S vánočními svátky se pojí řada vánočních tradic a zvyků, které většina lidí dodržuje dodnes. Vánoční tradice jsou bohaté a rozmanité a na Slovensku se slaví s velkým důrazem na rodinu, zvyky, jídla a duchovní rozměr. Nenajdeme snad ani jednu rodinu, která by nedodržovala ani jeden z vánočních zvyků. Tradice se jemně liší v závislosti na regionu, ne nadarmo se říká „Jiný kraj, jiný mrav“. Který z vánočních zvyků má místo u vašeho štědrovečerního stolu?

Sleva na všechny výrobky značky MAXIMA
Využijte slevu -7,5% na všechny výrobky značky MAXIMA. Slevová akce začíná 18.11. 2024 a trvá do půlnoci 2.12.2024, sleva Vám bude automaticky odečtena v košíku. MAXIMA má opravdu pestrou nabídku výrobků, ať už se jedná o zařízení do domácností jako jsou například kávovary či mixéry, ale nabízí i mnoho nezbytného zařízení pro gastro provozy jako jsou například vakuové baličky, kráječky, mlýnky, grily atp. Stačí si jen vybrat.

Poklad zvaný dýně
Původ dýně je ve Střední a Jižní Americe odkud se dostala do světa as velkou oblibou se pěstuje iv našich končinách, ať už jako super potravina, jako symbol podzimu nebo pro zábavu, vždyť kdo by neznal vyříznutou strašidelnou tvář s blikající svíčkou? Dýně získala své jméno z řeckého slova „pepon“, což znamená velký meloun. Její účinky znali a využívali už Indiáni. Jedly nejen její plody, ale také listy a semínka. Z vitamínů má v dýni zastoupení vitamín A, B, C, E, K, z minerálů vápník, hořčík, sodík, fosfor, zinek, železo, betakaroten.

Ponořte se do světa domácích koblih
Zevně jsou křupavé a zlatavé, uvnitř nadýchané, vláčné, hedvábné, nenasáklé tukem. Nejlépe chutnají čerstvě smažené, poprášené moučkovým cukrem a navrchu dochucené domácí malinovo-rybízovou marmeládou. To jsou pravé kynuté koblihy známé také jako kreple či šišky. Levné a chutné jídlo, které nesmělo chybět na žádné zabíječce už dávno v minulosti. Díky své chuti a jednoduchosti přípravy jsou koblihy oblíbené i v dnešní supermoderní době.

Zabijačkové speciality – které jsou vaše nej?
Blíží se období tradičních domácích zabijaček. Kdysi se zabijačky dělaly na vesnici výhradně v chladnějším období, protože maso se mohlo déle zpracovávat a masové výrobky i déle uchovávat. Dnes si však zabijačku může dopřát prakticky každý, ať ve městě, nebo na venkově, i když žádné prase nechová. Celé prase nebo jen polovinu či menší množství masa si můžete objednat u řezníka a vyrobit si chutné domácí speciality, bez použití rizikové chemie a podle vlastních ověřených receptů.

Čas na horkou čokoládu je tady
Chladnější podzimní dny nás vybízejí k tomu, abychom si tělo zahřáli teplejšími polívkami či teplým pitím. Kromě kvalitní kávy či čaje mezi velmi oblíbené podzimní nápoje patří svařené víno či horká čokoláda. Překvapte své nejbližší a pozvěte je k vám na zahradu na šálek horké čokolády. Základní recept na horkou čokoládu je velmi jednoduchý. Následně stačí přidat jednu či dvě ingredience navíc a připravíte nápoj, kterým potěšíte každého, od dětí až po prarodiče.

Fermentovaná zelenina – jak na to?
Období nastupujícího podzimu a teplotních výkyvů často prověří naši imunitu. Při prvních příznacích nachlazení saháme většinou po citrónech, a přitom by mnohdy stačilo zaměřit se na využití lokálně dostupné a zdravé zeleniny, jakou je například červená řepa. Je to zelenina velmi hodnotná, její konzumací posílíte celý organizmus.

Tiramisu hříšně chutný italský dezert
Tiramisu tento hříšně chutný italský dezert je populární po celém světě. V každé oblasti Itálie se však můžete setkat s mírně odlišnou, ale chuťově vyšperkovanou verzí tohoto dezertu, na které si zaručeně pochutnáte. Tiramisu se tváří jako dezert, který musí mít obrovskou tradici. Ale pravda se má tak, že o něm před rokem 1983 nejsou v literatuře žádné zmínky. Podle dohadov bylo tiramisu vymyšleno v severní Itálii během první světové války. Ženy ho prý připravovaly jako dárek na rozloučenou pro své muže, kteří byli povoláni do boje.