Novinky

Léto a kouzlo vlastní zahrádky

Léto je období, kdy příroda doslova exploduje barvami a vůněmi. Zahrada v létě není jen o estetice, ale i o praktickém užitku – zvláště pokud pěstuješ vlastní zeleninu a ovoce. Mít k dispozici čerstvé bylinky, křupavé saláty či voňavé rajčata je skutečně k nezaplacení. Zakousnout se do čerstvě odtrženého jablka či pořádně dosyta se najíst ještě od slunce teplých třešní či malin je nejen příjemná sladká aktivita s dětmi, ale vlastní výpěstky představují i čerstvost, kvalitu a velkou spoustu skvělých chutí a vitamínů.

today

Ocílky, nože, sekáče a sekery Oskard

Značka Oskard má své kořeny v Polsku, kde byla založena s jasným cílem: vyrábět nástroje nejvyšší kvality, které vydrží zkoušku času. Od svého vzniku se Oskard soustředí na výrobu nožů a dalších ručních nástrojů, které slouží nejen maso průmyslu, ale také v domácnostech, při turistice a lesnickém odvětví. Díky své dlouholeté tradici a závazku k vynikající kvalitě si Oskard získal důvěru zákazníků nejen v Polsku, ale také v zahraničí.

today

Grilovaný syr, ananas či steak?

Když se řekne léto, určitě každého z nás napadne grilování všemožných dobrot na zahradě s přáteli či rodinou. Zkusili jste někdy ogrilovat i něco jiného než steak či klobásky? Několik zajímavých a ověřených tipů Vám nabízíme i my. K tomu abyste ogrilovali opravdu chutný hovězí steak potřebujete v první řadě kvalitní kus masa, dobře rozpálený gril, sůl a pepř a nerezové kleště na obracení masa na grilu. To je klasika, kterou už každý určitě zkusil. Ale co takhle ogrilovat si sýr či ananas?

today

Rychlá a chutná rybací pomazánka - šprotová

Šprot je malá mořská sleďovitá rybka, která žije převážně v Baltském moři, je zdrojem bílkovin, zdravých tuků a omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D, E, minerálních látek jako je vápník, zinek, jód, železo a selen. Šprotová pomazánka je skvělou volbou co si dát k snídani či na svačinu. 

today

Lečo buď milujete nebo nenávidíte

Důvodem jeho neoblíbenosti je zřejmě nesprávná příprava, kdy výsledek může mít ne úplně vzhled, který by nabudil vaše chuťové buňky k jeho konzumaci. Ovšem když dodržíte správný postup a kvalitní suroviny bude toto tradiční maďarské jídlo patřit k Vašim oblíbeným rychlým, chutným a zdravým jídlům.

today

Bramborové halušky na tři způsoby

Bramborové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, pochutnají si na nich vždy dospělí, děti a také jakákoliv návštěva ze zahraničí. Jednoduché jídlo pro přípravu, které je nejen výjimečně chutné a zasytí, ale dá se připravit na několik způsobů, kdy mezi nejoblíbenější patří právě brynzové halušky, halušky se kysaným zelím a halušky s tvarohem. Záleží na regionu, ve kterém se nacházíte, tam vás přesvědčí na jejich nejlepší halušky. Které jsou vaše nejoblíbenější?

today

Barvení velikonočních vajíček přírodními barvami

Krásná barevná, a přitom originálně zabarvená vajíčka. Vyzkoušejte si letos na Velikonoce zabarvit vajíčka pomocí přírodních barviv, která se nacházejí v zelenině, kořeních či čaji a budete mile překvapeni z výsledku. Způsobů pro barvení či zdobení vajíček je mnoho, ale tento jednoduchý a efektivní způsob se vám určitě zalíbí natolik, že si jej příští rok opět zopakujete.

today

Buřtguláš – trampská pochoutka, kterou si jednoduše připravíte i doma

Zbylo vám doma po víkendu několik buřtů? Uvařte si český tábornický buřtguláš – rychlý oběd, který zahřeje, zasytí a chuťově potěší každého strávníka. Ani oheň nepotřebujete zakládat, udělejte si jej ve zrychlené verzi doma na sporáku. Ale abyste zachovali pravé chutě bramborového buřtguláše je třeba dodržet několik zásad.

today

Víte proč se medvědí česnek jmenuje medvědí?

Znáte medvědí česnek (Allium ursinum)? Tuto chutnou bylinku s mnoha léčivýma a pro lidské tělo prospěšnými vlastnostmi mnozí považují za všelék a za přírodní antibiotikum. Vydejte se do lesa a nasbírejte si za hrst tohoto životobudiče. Jedná se opravdu o velmi zdravou bylinu, která obsahuje mnoho vitamínu A, B, C, minerály jako hořčík, zinek, železo a má velmi silné detoxikační schopnosti, takže je výborný při jakékoli jarní detoxikační kúře.

today

Hliníkové klipsy, svorky, spony do klipsovaček pro uzavírání střívek

Hliníkové klipsy jsou nedělitelnou součástí potravinářského průmyslu, například při výrobě tavených sýrů či různých pomazánek, které jsou baleny ve střívkách, ale jejich nejčastější použití je v maso-zpracujícím průmyslu, kde se používají pro bezpečné a efektivní uzavírání střívek při výrobě různých masových produktů, jako jsou klobásy, salámy, párky, jitrnice a tak dále.

today

Škvarková pomazánka s vajíčkem

Škvarková pomazánka u nás patří k těm nejpopulárnějším pomazánkám vůbec. Je jemná, krásně voní a chutná skvěle jen tak natřená na chlebu, ale také třeba na chlebíčkách. Dá se připravit na několik způsobů, náš nejoblíbenější recept je právě ten kde se do pomazánky přidává, okrem jiného aj vařené vajíčko.

today

Nerezové háky a jejich využití

Řeznické háky jsou nepostradatelným nástrojem v potravinářském průmyslu, především mají své využití v řeznictví při zpracování masa. Využívají se při manipulaci s masem, jeho přesun, věšení či transport, čímž výrazně usnadňují práci a zároveň splňují hygienické požadavky. Rozlišujeme několik druhů háků podle jejich využití.

today