Úhel broušení 20 °, 2fázové broušení. Elektrický brousek na nože s diamantovými kotouči. Úhel broušení 20°, ideální pro hladké domácí, sportovní a rekreační a průmyslové nože. Dvoustupňové ostření: ostření a honování pomocí diamantových kotoučů pro dlouhou životnost kotouče. Honovací fáze vhodná i pro zoubkované ostří. Elastomerové vedení čepele – přesné úhlové vedení. Optimální struktura čepele, nízký otěr materiálu díky diamantovým kotoučům Úhel ostření 20°. Toto zařízení brousí s primárním úhlem 20° a je tak vhodné pro všechny nože pro domácnost, volný čas i komerční použití. Diamant je nejtvrdší ze všech drahokamů. Tímto způsobem lze nože brousit jemně, rychle a přesně. Je vyloučeno přehřívání a tím měknutí materiálu.
Fáze 1: ostření Při ostření se nová řezná hrana nastavuje pomocí diamantových kotoučů. Výsledkem je kulovitá struktura ostří nože. To zajišťuje dlouhou životnost řezné hrany.
Fáze 2: Stropování a leštění Výhodou diamantem potažených ostřících kotoučů, jaké najdete u brousku čepelí CC 105, je v podstatě rychlý výsledek broušení. Kromě toho může toto zařízení generovat speciální řeznou hranu v závislosti na typu čepele - například hrubá řezná hrana pro vláknité maso nebo hladká pro rybí filé. Možnosti jsou neomezené. Elastomerové vedení brousky CC 105 vede k přesnému břitu ostří. S patentovanými, flexibilními leštícími kotouči ve stupni 2 lze opatrně přebrousit i zoubkované ostří.