Tuesday, March 15, 2022 v: Články diváci: 143

Výhody vakuování

Jídlem se neskutečně plýtvá a odhady hovoří o tom, že se vyhodí až 1/3 veškerého vyprodukovaného jídla. Přináší to problém nejen naší peněžence, ale především životnímu prostředí a představuje to, v době, kdy stále na této planetě existují lidé, kteří trpí hladem,
i velký morální problém. Jen velmi těžko něco zmůžeme s přístupem velkých korporací, ale velmi snadno můžeme upravit, anebo zcela změnit náš přístup k plýtvání potravinami. Určitě se shodneme na tom, že většinu potravin, které v domácnosti, ale také v gastro provozech vyhodíme, vyhazujeme proto, že se zkazily. Tomu lze zabránit jednak tím, že nebudeme nakupovat přílišný nadbytek potravin s krátkou dobou trvanlivosti a rovněž i tím, že budeme potraviny lépe uchovávat.

Jeden ze způsobů, jak účinně uchovávat potraviny je čím dál tím oblíbenější metoda vakuování. Vakuování spočívá v uchovávání potravin ve vakuu, za pomocí specializovaných zařízení, čímž se zpomaluje oxidace a potraviny zůstanou čerstvé až 4x déle
než při jiných metodách uchovávání. Při vakuování je plně zachována výživová hodnota potravin a nedochází ani ke změně chuti
a aroma. Vakuování je nejen skvělá metoda konzervace, ale rovněž je stále populárnější i vaření ve vakuu tedy sous vide. Tato metoda vaření je velmi oblíbená zejména mezi profesionálními kuchaři, ale ocení ji i amatérští nadšenci, protože těžko najdete lepší přístup, jak dosáhnout úžasnější křehkosti a šťavnatosti masa. Nenechte se však zmást, ve vakuu lze vařit nejenom hovězí maso, ale s trochou nadsázky cokoliv včetně rozličných druhů zeleniny, ale také například křehké rybí maso a mnoho dalšího. Ve vakuu lze maso také velmi účinně a rychle marinovat. Maso krásně nasaje marinádu za zlomek času, než kdybyste jej klasicky nechali odležet v lednici.

Vakuování je moderní, účinnou a v neposlední řadě i poměrně cenově dostupnou metodou, nejen pro velké gastro provozy
či řeznictví a podobně, ale také pro domácnosti. Ve společnosti Masostroje Vám můžeme nabídnout nejen velmi kvalitní základní lištové vakuové baličky, ale také pokročilejší vakuové baličky vhodné do gastro provozů a také poloautomatická zařízení pro vakuové balení potravin na tácky. Samozřejmosti je i pestrá nabídka toho nejkvalitnějšího příslušenství, které sestává z rozličných vakuových sáčků všech nejpoužívanějších rozměrů a také tácků. Pojďte s námi vyzkoušet, jak Vám vakuování úžasně zjednoduší a zpříjemní práci!

Komentáře

Zanechejte svůj komentář