- today
- label Novinky
- favorite 0 liků
- comment 0 komentářů
Škvarková pomazánka u nás patří k těm nejpopulárnějším pomazánkám vůbec. Je jemná, krásně voní a chutná skvěle jen tak natřená na chlebu, ale také třeba na chlebíčkách. Dá se připravit na několik způsobů, náš nejoblíbenější recept je právě ten kde se do pomazánky přidává, okrem jiného aj vařené vajíčko.
Škvarky jsou oblíbenou zabíjačkovou pochoutkou v mnoha kuchyních po celém světě. Přestože samotné škvarky znají snad všichni, ne každý ví, jak se vůbec vyrábějí. Příprava škvarků začíná sebráním kousku vepřového sádla. Toto sádlo se naseká na malé kousky, poté se dá do hrnce a při mírném zahřívaní se sádlo začne tavit a uvolňovat tuk, zatímco se kůrčička postupně stává křupavou. Během tohoto procesu se sádlo i kůrčička barví do zlatavé nebo hnědé barvy, což přidává charakteristickou chuť a vůni. Jakmile jsou škvarky dostatečně křupavé a zlatavé, jsou vyjmuty a nechány na papírovém ubrusu, aby se odsál zbytečný tuk. Škvarky lze použít jako chutnou přílohu k jídlu nebo slouží jako křupavá náplň do pečiva a chleba.
Chutné škvarky si můžete snadno vyrobit doma z kusu sádla i bez zabijačky, nebo si škvarky koupit v supermarketu, u řezníka anebo na trzích.
Co budete na škvarkovou pomazánku potřebovat:
200 g škvarku
1 ks malá cibule
3 ks středně velká kyselá okurka
1 ks vajíčko uvařené natvrdo
50 g kapie
1 čajová lžička hořčice
Mleté černé koření (podle chuti)
Sladká mletá červená paprika (podle chuti)
Sůl (podle chuti)
Příprava škvarkové pomazánky je opravdu jednoduchá a rychlá. Cibuli i česnek si očistěte a pokrájejte nadrobno připadne použijte mixér.
Následně do mixéra přidejte, kyselé okurky, kapii, škvarky a znovu pomelte. Na závěr přidejte do směsi vajíčko natvrdo a dochuťte hořčici, soli, červenou paprikou a černým kořením, všechno spolu poradně pomelte.


Hotovou pomazánku uložte před servírováním alespoň na hodinu do chladu. Podávejte ideálně na čerstvém chlebu a s velkou porci čerstvé zeleniny. Dobrou chuť!
Související produkty
Česnek granulovaný, 1000 g
Koření a směsi od Českého dodavatele Amerex Praha s tradicí od roku 1992, pro velkovýrobce ale i...
Graef mlýnek na maso Multiwolf FW 500, stříbrný
Zdravé smoothie, rychlé zpracování zeleniny nebo krémová bramborová kaše - GRAEF Multiwolf je...
Maxima Mlýnek na maso MMM 12
Maxima Mlýnek na maso MMM 12 je výkonný profesionální mlýnek na maso vyrobený z nerezavějící oceli.
Oskard kuchynský nůž NK 025 - 25 cm čepel
Nože OSKARD jsou zárukou spolehlivosti ve vašich rukou. Pohodlná rukojeť a dokonale naostřená...
Oskard kuchyňský nůž NK 041 - univerzální, 15 cm čepel
Nože OSKARD jsou zárukou spolehlivosti ve vašich rukou. Pohodlná rukojeť a dokonale naostřená...
Paprika sladká Asta 150, 1000 g
Koření a směsi od Českého dodavatele Amerex Praha s tradicí od roku 1992, pro velkovýrobce ale i...
Paris mlýnek na pepř, čokoládový, 50 cm
Klasický dřevěný mlýnek Paris z bukového dřeva s tradičním mlecím mechanismem.
Pepř černý mletý, 1000 g
Koření a směsi od Českého dodavatele Amerex Praha s tradicí od roku 1992, pro velkovýrobce ale i...
Spirálový mixér Maxima, 230 V, různý objem
Spirálové mixéry, používané v gastronomii, jsou efektivní a nezbytná zařízení pro hnětení těžkých...
Komentáře (0)