Šťavnatý, voňavý a ta chuť! Domácí burger připravený na zahradním grilu či ohništi musíte vyzkoušet. I když originál burger by se měl připravovat výlučně z mletého hovězího masa, my jsme použili směs mletého vepřového a hovězího masa a jeho chuť nás mile překvapila. Aby maso v burgru bylo chuťově vyvážené, doporučujeme si jej okořenit buď podle našeho receptu nebo podle svých chuťových preferencí.

ingredience na burger

Ingredience které budete na burgre potřebovat:

800 g směsi vepřového a hovězího mletého masa

1 menší cibule

1 čl. soli

½ čl. mletého pepře

1 prolisovaný stroužek česneku

1 čl. mleté červené papriky

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme na jemno, přidáme ji ke směsi masa. Následně protlačíme ke směsi stroužek česneku, přidáme sůl, pepř, mletou červenou papriku. Celou směs důkladně promícháme a necháme odstát minimálně hodinu v chladničce.

burgre

Následně si z masa vytvarujeme masové koule, z množství 800 g vystačí na 8 ks koulí, které těsně před pečením stiskněte a vytvarujte masovou placku, kterou zprudka opečte nejprve z jedné strany a poté z druhé jednu minutu aby se maso zatáhlo.

burger zmes
burgr gule
domaci burgre

Potom pomalu dopékejte na mírném ohni na grilu. Celková doba grilování je cca 15-20minut, tak aby maso bylo dostatečně propečené.

gril burger

Ingredience ke skládání burgru:

8 listů salátu

8 plátků rajčata

8 kyselé okurky

8 plátků cheddar sýra

8 koleček cibule

8 plátků slaniny

Kečup

Majonéza

8 ks housky

Když je maso hotové, housku překrojte, krátce opečte na ohni, potřete jednu stranu kečupem druhou stranu majonézou, přidejte list salátu, plátek rajčata, cibuli, plátky kyselé okurky, opečené maso, cheddar sýr a plátek opečené slaniny. Burger je klasika, která k létu patří, zkuste si jej udělat ještě dnes. Dobrou chuť.

domaci burger na grilu

Související produkty

Komentáře (0)

Nejsou zde žádné komentáře