V kuchyni můžeme mleté maso využít na celou spoustu receptů a díky své struktuře a vlastnostem skvěle poslouží i při nesmělých pokusech kuchařských začátečníků. V tradiční české kuchyni používáme mleté maso k přípravě sekané, karbanátků, nebo jako směs
do plněných paprik. Velmi dobře se z něj dají tvořit kuličky, nebo bochánky a přímo vybízí k přípravě jako boloňské ragú s oblíbenými druhy těstovin. V neposlední řadě je mleté maso klíčové pro přípravu hamburgerů.

Mleté maso lze kořenit v podstatě čímkoliv co Vás napadne a co Vám chutná – samozřejmě naprostým základem je sůl a pepř, použít můžete čerstvé nebo sušené bylinky, jako je majoránka, rozmarýn, tymián či oregano. Oblíbená bývá i červená (sladká, nebo ostrá) paprika, klasický nebo římský kmín, ale také muškátový květ či strouhaný muškátový oříšek.

A jak vybereme kvalitní maso? Čerstvé maso můžeme poznat dle toho, že jsou na něm ještě dobře patrné obrysy po mletí a maso nesmí kašovité konzistence. Také bychom si měli dát pozor na to, jestli se na povrchu masa nevyskytuje šedý povlak, což je známkou toho, že maso už může být staré a nevhodné ke konzumaci.

Nejlepší však je, pokud si maso sami pomeleme. K tomu se Vám bude skvěle hodit bohatý sortiment společnosti Masostorje. Nabízíme Vám širokou paletu prémiových mlýnků na maso, pro kuchyně, řeznictví i velké, průmyslové gastro provozy. Co by však byl mlýnek na maso bez použití kvalitních a ostrých řezných desek anebo nožů…Jsme velmi rádi, že Vám můžeme nově nabídnou řezné desky a nože, tradičního prémiového Italského výrobce SALVINOX. Z jejich sortimentu si jistě vybere i ten nejnáročnější a mleté maso pak bude stát skutečně na to!

Komentáře (0)

No comments at this moment