Články

Nejnovější příspěvky

Nov 25, 2021
Vakuové sáčky pro vakuové baličky
Vakuové baličky jsou nepostradatelným pomocníkem nejen pro řezníky a kuchaře, ale také pro domácnosti.Lze díky nim potraviny uchovávat bez přístupu vzduchu, a tak prodlužuje jejich čerstvost. V domácnosti pak vakuové baličky umožní neplýtvat s jídlem, popřípadě připravit jídlo na zmrazení a rozhodně nemůžeme zapomínat ani na vaření ve vakuu, tzv. sous vide.
Jul 31, 2021
Trhané vepřové maso a jeho použití v gastronomii
Pulled pork neboli trhané vepřové, je americká klasická příprava vepřového masa, které se peklo na barbecue i s kostmi a kůží, protože takovýto kus masa, se tak snadno nevysuší a zůstává šťavnatý. Trhané vepřové se však v různých obdobách objevuje v rozličných světových kuchyních a pro svou úžasnou chuť zdomácnělo i u nás, a to zejména jako tzv. street food. Šťavnaté kousíčky pomalu pečeného...
Jul 1, 2021
Řeznické řemeslo
Řeznické řemeslo má ostatně poměrně dlouhou a zajímavou historii. Troufli byste si uhádnout kdy se vlastně objevili první mistři řeznického řemesla? Možná se budete divit.
Apr 24, 2021
Nože Oskard
Ať už jste nadšený amatér, nebo ostřílený profík, ať už jste řezník, nebo kuchař, tak zákonitě oceníte kvalitní nůž, který vám značně zjednoduší a zpříjemní práci s jakoukoliv surovinou. 
Apr 22, 2021
Balení jídel dnes vyřešíte snadno a rychle
Provozujete restauraci, jídelnu, hotel či penzion? Mají vaši hosté a zákazníci zájem odnést si jídlo s sebou? Ve velké míře určitě ano. Jistě tedy v takových případech řešíte, jak, co nejlépea hlavně hygienicky daný produkt pro zákazníka připravit. Nestačí jen dobře uvařit či nachystat, ale je nutné i vhodně zabalit. Balení jídel dnes vyřešíte snadno a rychle. Není to žádná věda, když máte toho...
Dec 30, 2020
Palačinky
Málo komu se při tomto slovu nezačnou sbíhat sliny a málokdo tuto sladkoupochutinu alespoň jednou v životě neochutnal. Palačinka! Suchopárně řečeno, palačinka jemoučník z nekynutého těsta, který se vyrábí zpravidla z hladké mouky, mléka a vajec,přičemž těsto může být doplněno například i o sůl, obyčejný či vanilkový cukr a koření.Palačinky mají svou sladkou i slanou variantu a peče se v podobě...
Zobrazeno 1 - 6 z 13 článků